Drømmen om et nyt spejderhus

Hele denne proces er sat i bero da vi har fået lov at blive hvor vi er-

Hvorfor er det vi gerne vi have bygget et hus?

 

Den bygning vi holder til i nu, tilhører kommunen, som har valgt at sætte bygningen til salg.

Vi har derfor brug for et andet sted at være. Umiddelbart har kommunen ikke noget brugbart alternativt som de kan tilbyde os i Kr. Helsinges lokalområde. Da området ikke har de mange fritidstilbud at tilbyde synes vi at det er vigtigt at vi forsat forbliver i Kr. Helsinge. Det er også her at gruppen har sit medlemsgrundlag og ressourcer.

 

Vi har fået lavet skitserne til et hus af arkitekt Anders Christensen Kalundborg. Huset er tegnet ud fra vores ønsker og behov, således at vi forsat kan lave vores gode og også endnu bedre spejderarbejde.

Anslået total pris: 1.400 000 kr.

 

Først er der husets placering.

Planen er at huset skal opføres som en del af ” Det grønne område” et aktivitetsområde, ved siden af den lokale børnehave og skole, og med bustransport både i syd og nordlig retning. Huset vil dermed komme til at ligge mere central end tidligere.

 

Husets indretning:

Fællesrummet er omdrejningspunktet for hele huset. Her vil der stort set konstant være aktivitet. Vi forstiller os at 2 af væggene kan ”lukkes” op, således at vi kan lukke naturen ind. I kombination med terrassen lige udenfor kan vi lave flere ude-aktiviteter selv i dårlig vejr.

Alle andre rum i huset har tilgangen via fællesrummet. Dette er valgt ud fra at ønsker at vores sociale liv på tværs af alder er vigtig hos os.

Køkkenet, bliver en del af fællesrummet med meget bordplads og med ønske om mobile køkkenborde.

De 3 grupperum i stueplan skal bruges til at grupper af piger i forskellige aldersgrupper kan fordybe sig i forskellige ting, uden af blive distraheret af hvad de andre laver.

Det har alle vores piger brug for, men især vores børn med specielle behov. Aktivitetsområdet ovenpå ønsker vi at bruge på flere måder, ved hjælp af foldevægge / mobile vægge, dels som grupperummene nedenunder, men også som et område hvor der kan foregå hyggeligt og socialt samvær, så som sang, leg og bare snak. Vi oplever at for piger er det at kunne hygge sammen og danne relationer meget vigtig. Samtidig bliver børn bombarderet med indtryk hver eneste dag, og mange har godt af det frirum til at ”falde ned” og afstresse.

 

Huset i øvrigt: Huset skal være af træ (efter krav fra kommune) i så vedligeholdelsesfrie materialer som overhovedet mulig.

Planen er at huset skal have en finsk masseovnen som er placeret centralt i huset og som skulle kunne opvarme det meste af huset ud fra placering af ovn og indretning. Derudover kigges der på andre alternative: opvarmningsformer/ strømbesparende/ miljørigtigt / billiggøre driftsudgifter.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.05 | 23:29

Hej Gert-
Du kan kontakte mig på henriette.hald@mail.dk, jeg kan ikke lige se din mail

...
27.05 | 22:27

Hej jeg har et job til jer 5timer hver lørdag fra 14-6 2014 og 3 måneder frem mod
betaling kontakt mig via mail.

...
12.05 | 08:48
Info har modtaget 1
21.05 | 22:08
Forside har modtaget 9
Du kan lide denne side