Historien om Kr. Helsinge gruppe

Historie:

Historien om Kr. Helsinge gruppe starter faktisk helt tilbage i 1949 hvor Margit Pedersen, Nora Petersen og Gerda Kristensen startede en lille flok i Rye skole. I 1954 kom Erna Villadsen med og spejderarbejdet forsatte i Slyngelstuen på Kirke Helsinge præstegårdsloft. D. 25 maj 1956 startede Kirke Helsinge trop med 10 spejdere. På 10 års dagen flyttede troppen over i det der nu er konfirmandlokale. Det var dueslag og frugthus som blev bygget om af spejderforældre (hvilket der desværre ikke er papir på.)
I 1990 blev flokken og dermed arbejdet med de 6 årige startet. Det var Henriette Hald der startede flokken og i 1991 overtog Marianne Martinsen.
Hermed blev det også til Kr. Helsinge gruppe med flok og trop.

I 1997 overtog pigerne lokalerne på Østergade efter drengene – KFUM-spejderne (pigerne fik også alt drengenes udstyr, mod at hvis drengene kunne starte op inden for 5 år, skulle pigerne tilbagelevere tilsvarende materialer).

 

Nogle af de voksne ledere der har været med igennem tiden:

Inge Larsen

Inger Marie Skovager (Hubert)

Karen Jensen (Maren)

Rikke Jensen

Lene Black

Marianne Martinsen

 

Hvad kendetegner Kr. Helsinge gruppe:

 

Kr. Helsinge gruppe altid været en gruppe der ikke gør tingene helt som de andre spejdere. Det sociale liv i gruppen, både hos pigerne og hos ledere vægtes højt. Sammenhold og gode oplevelser, er vigtigere end konkurrence.

Gruppen har altid haft en solid forældreopbakning, både opfordret og uopfordret.

Mange af gruppens ledere har været spejdere i mange år, hvilket gør at gruppen har et solidt fundament. Ligeledes har gruppen en god ressource i gamle spejdere/ledere som gerne kommer og giver en hånd med eller tager med på lejr/weekend. Men også mange ressourcer i lokalbefolkningen som støtter op og hjælper gruppen.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.05 | 23:29

Hej Gert-
Du kan kontakte mig på henriette.hald@mail.dk, jeg kan ikke lige se din mail

...
27.05 | 22:27

Hej jeg har et job til jer 5timer hver lørdag fra 14-6 2014 og 3 måneder frem mod
betaling kontakt mig via mail.

...
12.05 | 08:48
Info har modtaget 1
21.05 | 22:08
Forside har modtaget 9
Du kan lide denne side